Grilla som en argentinare!

I Argentina älskar vi såser. Men en bra grillad köttbit dränkt i såser!??
Mamma Mia!
Nej, det är alldeles för mycket Gringosmak "made in USA" för oss.
I love you, USA, men jag föredrar en grillad biff "Pampas style"!




lördag 17 maj 2014

Grillad Paprikor / Sås till grillad Kött

I norra Argentina, gör vi oftast en sås som vi uppskattar väldigt mycket till alla typ av grillad kött.  
Du väljer röda och stora paprikor 3 till 5 st (räcker till 10 personer)  och lägg dem på grillen, vänd om flera gånger ungefär 20 minuter till skalen blir svart och rynkig.
Du kan välja att grillar dem med kolbriketter eller trä beroende vilken smat uppskattar du bäst.


Sedan tar du bort skalen och behöver inte ta bort frön och  skär dem i tunna och långa remsor.  Lägg två hackad vitlöksklyftor, 2-4 dl olivolja salt och peppar. Mums

Det blir ännu mersmak om  du förbereder detta  en dag innan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar