Grilla som en argentinare!

I Argentina älskar vi såser. Men en bra grillad köttbit dränkt i såser!??
Mamma Mia!
Nej, det är alldeles för mycket Gringosmak "made in USA" för oss.
I love you, USA, men jag föredrar en grillad biff "Pampas style"!




torsdag 4 juli 2013

Argentinsk chimichurri!

-->
Hej

         MÃ¥nga frÃ¥gar over min chimichurri recept. Här kommer tvÃ¥ recept som du kan följa om du har mycket eller lite tid. I generellt jag brukar rekommenderar att chimichurri kan göras nÃ¥gra dagar innan serveringen.

Chimichurri är en krydsås som i Argentina eller Uruguay kan användas även som marinad till såsen. Såsen är ursprungligen från Argentina och Uruguay .


Chimichurri till fester (2dagar innan)
För 10 personer

5-8 vitlöklyfta
1 msk persilja
1 lagerblad
1tsk koriander
1 tsk timjan
1 tsk oregano
3 dl olivolja
2 chilifrukter röda
Rödsvinsvinäger (lite skedd)

Kryddor
Salt
Vit peppar
Sötpaprikapulver
Spiskummin (lite)
Rödsvinsvinäger (lite skedd)
Cayennepeppar

Du skär alla grönsaker och lägg dem i morteln och pressar de ungefär 10 minuter med liten vatten. Kockar chilifrukter 10 minuter ta bort fröna och blanda med de andra grönsakerna. Lägg sedan olivolja som täcker alla grönsaker.  En lite skedd vinäger och alla kryddor. OBS att chimichurri inte ska smÃ¥ka sÃ¥ stark.  Lägg den i kylen 2 dagars innan serveringen.


Chimichurri express (några timmar innan grillningen)

Det finns ibland inte så mycket tid för att laga chimichurri. Det går att köpa färdigblandat chimichurri. Lägg lite varmt vatten till kryddorna, lägg 2 vitlöklyfta och färsk persilja samt salt, peppar och cayennepeppar.

Chimichurri kan förvaras i kylskåp upp till två veckor. Ni kan använda även som marinad till köttet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar